Tripple chocolate dessert med hallon
Ännu ett fynd från Dagens recept - Sydsvenskan..
Det här är en relativt enkel dessert att göra, men den kräver lite planering. Rätten behöver dels stå över natten, dels en timme innan den ska serveras.
8 portioner
- 1 gelatinblad
- 150 g mjölkchoklad
- 4 dl vispgrädde
- ca 2 dl mjölk
- 3 dl tinade hallon
- ca 2 dl socker
- 4 msk kakao
- 1 msk smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 20 g vit choklad
- 1 ask färska hallon
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Bryt mjölkchoklad i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull och häll den sedan i bunken med choklad. Vispa tills chokladen smälter. Rör ner gelatinbladet och 2 msk mjölk. Täck med plast och ställ in i kylen under natten.
- Blanda tinade hallon med 2 msk socker i en bunke. Fördela hallonen i botten på 8 portionsglas. Vispa gräddblandningen från dag 1 så att den blir fluffig. Fördela i glasen med hallon och ställ i kylen i minst 1 timme.
- Vispa ihop 1,5 dl mjölk, 0,75 dl socker och kakao i en kastrull. Sjud såsen under omrörning tills den börjar tjockna, ca 5 min. Ta av från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. Låt svalna.
- Häll ett tunt lager chokladsås över moussen. Hyvla vit choklad över chokladsåsen och toppa med färska hallon. Klart att servera!
Kommentarer
Trackback