Tripple chocolate dessert med hallon

Ännu ett fynd från Dagens recept - Sydsvenskan..

Det här är en relativt enkel dessert att göra, men den kräver lite planering. Rätten behöver dels stå över natten, dels en timme innan den ska serveras.

8 portioner

  • 1 gelatinblad
  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 dl vispgrädde
  • ca 2 dl mjölk
  • 3 dl tinade hallon
  • ca 2 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 20 g vit choklad
  • 1 ask färska hallon
  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Bryt mjölkchoklad i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull och häll den sedan i bunken med choklad. Vispa tills chokladen smälter. Rör ner gelatinbladet och 2 msk mjölk. Täck med plast och ställ in i kylen under natten.
  2. Blanda tinade hallon med 2 msk socker i en bunke. Fördela hallonen i botten på 8 portionsglas. Vispa gräddblandningen från dag 1 så att den blir fluffig. Fördela i glasen med hallon och ställ i kylen i minst 1 timme.
  3. Vispa ihop 1,5 dl mjölk, 0,75 dl socker och kakao i en kastrull. Sjud såsen under omrörning tills den börjar tjockna, ca 5 min. Ta av från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. Låt svalna.
  4. Häll ett tunt lager chokladsås över moussen. Hyvla vit choklad över chokladsåsen och toppa med färska hallon. Klart att servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0