Tro't eller ej

Jag har ju läsare.. sedan kanske jag inte ska skriva inlägg när jag druckit en halv flaska vin, men what the fuck..

Jag har lagat det godaste (nästan) man kan göra med pasta men ack så fett.. Hade en ambition att det skulle bli en klassisk Pasta Carbornara men jag är trött på att den skär sig ibland och var mer sugen på en Alfredo.. Alfredo levde jag på i Israel ibland för det är ju så gott.. eller rättare sagt så fett.. men jag tänkte kombinera det goda i Carbonaran med det goda i Alfredon och göra en kombo och det bidde så..

En klassisk Alfredo består av:

Smör
Grädde
Nykokt (färsk) pasta
Salt
Peppar
(Hackad persilja)
Färskriven parmesanost (mums)

Ni märker.. värsta hälsobomben..

Koka upp vatten till pastan och salta efter behag (jag valde grön pasta för färgen och smakens skull). Smält samtidigt smöret (till 4 portioner nästan 100 gram) och tillsätt grädde och låt det koka samman. Tillsätt den rivna osten och låt det smälta. Tillsätt salt och peppar efter behag. Blanda i persilja i såsen och tillsätt pastan som som runnit av.

I mitt fall så tog och stekte på bacon också som jag la på toppen och serverade till ett ekologiskt rödvin - Dolce vita Monica.. helt ok.. Halva flaskan börjar bli tom dock..

RSS 2.0