Dagens recept

Idag var jag lite lat.. jag valde faktiskt att laga mat efter ett recpet.. mer eller mindre till punkt och prickar.. det gjorde att jag glömde bort att salta.. och det kan rekommenderas att man gör..

Recptet är från sydsvenskan idag..

4 portioner

  • 2 msk smör
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 250 g champinjoner
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 100 g sötmandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm paprikapulver
  • 75 g riven ost
  • 1 påse machésallad
  • 1 tråg sockerärtor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  1. Pajskal: Sätt ugnen på 225°. Lägg 1 msk smör i en pajform och smält det i ugnen. Pensla ut det smälta smöret i formen. Vispa ihop ägg med mjölk och häll i formen. Grädda i ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och höj temperaturen till 250°.
  2. Fyllning: Skär champinjoner i skivor, grovriv zucchini och finhacka lök. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs svamp, zucchini och lök på hög värme i 9 minuter. Under tiden, finhacka röd chili och grovhacka mandel. Blanda svampfräset med chili, mandel, pressad vitlök, turkisk yoghurt, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Häll fyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.
  4. Sallad: Skölj machésallad och sockerärtor. Halvera körsbärstomater. Blanda allt i en skål och ringla över olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 2 krm peppar.
  5. Servera pajen med grönsalladen.

RSS 2.0