Allt om mat

Jag gillar tidningen Allt om mat.. De har roliga recept att läsa, kul tester och sådant. Är dock lite tjurig på dem sedan testet med slickepotter, där det inte stod var man kunde köpa redskapen.. men jag har kommit över det nästan helt.. det är ju faktiskt 2,5 år sedan ;).

Jag har deras kokbok som gäller fisk och ur den så kör jag ganska ofta ett standard snabbrecept.. Het räkpasta. Man skalar räkorna, hackar massa vitlök och chili som man fräser utan att de tar för mycket färg, men blir mjuka.. Kokar pasta under tiden, ner snabbt med räkorna.. inte för länge i grytan för då kan de små rosa sakerna bli sega.. Riv en näve parmesanost under tiden och i med den samtidigt som du häller den nyavhällda pastan på de stekta räkorna. Behåll lite av pastavattnet och blanda med så blir det krämigare. Det är supermumsigt och superhett.. iof beror det på vilken chili man använder ;).

I söndags testade jag även ett nytt recept från det senaste numret av tidningen.. Fredagsfisk.. det var kokt torsk i ugn med en saffranssås på vin, saffran då givetvis, fiskfond/buljong och grädde.. jag gjorde mer sås än vad det står i receptet och valde att hälla den över fisken innan serveringen. Till detta serverades frästa champinjoner och lättfräst bladspenat.. mums så det består..

Mumsig middag

Så, hur glädjer man sina föräldrar mest.. jo man lagar mat som de kommer uppskatta..

Därav blev det ceasarsallad till middag.. marinerade kycklingfilèer som stektes gyllene.. bacon som dröp av fet och krutonger (ok jag fuskade, jag rostade enbart brödet som jag delade i fina tärningar..). Den fina romansalladen placerades i en härling röra på parmesanost (gran pardano), äggula, en ask med ansjovis (jaja jag vet att det ska vara sardeller, men jag är lite Kajsa Warg.. jag tar vad jag haver) och rapsolja.. blanda till en härlig smet.. just det.. saften av en halv citron också.. Blanda i romansalladsblad som är tvättade och fina :).

Till det serverades vinet Mozaika, som jag tyckte var helt ok.. kanske någon grad för kallt, men det funkade..

I morgon ska jag testa ett recept från senaste numret från Allt om mat.. Fredagsfisk.. kokt torsk med saffransås..

Smaksatt grädde...

Fick i all hast svänga ihop en god fisksoppa/gryta för syrran skulle iväg och jobba en halvtimme tidigare än vanligt, men efter den så kändes det ändå som det skulle vara gott med en efterrätt.. Det blev fint skivad apelsin (5 kr/kg på Citygross i Växjö) med smaksatt vipsgrädde med chokladsmak.. Den var helt ok i smaken, inte så söt och smakar likt pucko . Kan tänka mig den i en marängsviss med jordgubbar och vaniljglass.. riven choklad på toppen..

Samtidigt är jag lite anti produkter som denna.. jag kan slänga i lite kakao utblandat med lite grädde och vaniljsocker och få samma effekt.. egentligen.. men den var ändå värd att testas..


RSS 2.0