Morgonkick

Så när snön yr utanför ditt fönster och sommaren känns långt långt borta, hur får du då energin att lämna sängen? Du gör en smoothie :). Morgonens smoothie bestod av en mogen banan, blandade röda och svarta vinbär samt en halv tsk vaniljsocker.. Vaniljscoker får man bara ha i smoothies på helger.. Det sista som mixades i är yoghurt för att göra det hela krämigt.. och gott blev det.. Till detta serverades denna morgon 2 surdegsmackor med källarrökt skinka.. mums..

Nytt år ny mat

Har legat lite lågt med bloggandet på länge.. har inte orkat eller haft lust rent ut sagt. Mycket på jobbet och mest stress.. lite trist.. Har inte gjort ngt roligt i köket på länge känns det som.. men det stämmer inte heller.. Åt idag upp resterna av min fantastiskt heta köttfärssås som var riktigt perfekt.. Det stekta fläsket med löksås var kanongott.. finns sås kvar så det blir mer fläsk med löksås i morgon.

Har legat och läst Jamie Olivers Hemma hos Jamie från pärm till pärm de senaste kvällarna och jag är grymt sugen på att laga två grejor, det ena är en köttpaj där innehållet kokats i guinness i ca 3 timmar, det är mest fransyska, grönsaker och svamp. Det ska sedan läggas i form lädd med smördeg i både botten och som lock. Verkar riktigt vintrigt och mustigt. Den andra grejen är en äppelpaj med lock och botten och inte de ständiga smulorna. Innehållet förutom äpple är björnbär och syltad ingefära. I recepetet har Jamie i riven citron i degen, men man kan även ha i kanel eller vanilj och självklart ska man ha med lite kanel och vanilj.. Det kommer bli riktigt riktigt smaskigt.. Skulle köpt billig fransyska idag men den var slut.. lite irriterande.. får vänta lite med köttpajen helt enkelt..

Idag var jag lat på kvällen, köpte en liten räkbakelse till förrätt och en laxlasange till varmrätt i charken på ICA Maxi. Men den var ingen höjdare, alldeles för söt, såsen smakade mest ketschup och inte tomatsås.. trist.. Bakelsen var helt ok, men samtidigt är det bättre och spara de pengarna till restaurangbesök..

Var och handlade fröer idag också.. problemet är nu bristen på inglasad balkong så det blev ett lite minidrivhus också så det kan stå på fönsterbrädan. Blev svarta tomater, svart paprika, körbärstomater och pärontomater.. lite skoj.. senare blir det pumpa, squash, morötter och annat sköj..


RSS 2.0