Riskmys med kollegor

Det är alltså inte så illa som det låter.. I måndags hade jag hem mina kollegor för att laga mat och lära känna varandra bättre. Middagen som jag komponerat ihop var ganska basic, lättlagad men god. Sedan är en av mina kollegor allegisk mot mjölksocker och det komplicerade skapandet av menyn. Det gör att man inte kan ens använda låglaktosprodukterna, utan vill man använda mjölk så hade det fått vara soja, ris eller havremjölk.. ville inte vara sådan.. men det är inte det godaste jag vet..

Så menyn blev som följer:

Hemmagjorda hamburgare med tomatsalsa, ugnsbaka rotsaker samt sallad.

Gino med mörk (totalt mjölkfri) choklad och flädersorbet.

I mina burgare använder jag enbart nötkött, vet att det kan bli lättare om man antagligen tar blandfärs alt fläskkött, men jag anser att köttfärs bör vara hyfsat magert och jag gillar nötfärs. Jag slänger i ett ägg för att binda smeten, blandar i spiskummin, salt, peppar, cayenne, ett par klyftor vitlök. Den vitlök jag har i min ägo just nu är så mesig i styrka att det krävdes en halv vitlök för att den skulle börja smaka ngt som påminner om vitlök.

Min salsa är inte min egentligen.. det ett recept som kommer från min kollega Eva, som i sin tur fått den av sin syster.

Du tar ett antal tomater (beroende på hur mycket du skall laga), men ca 6-12 st. Detta är en mycket godare salsa på sommaren, när tomaterna är solmoget varma.

Som sagt, du tar tomaterna, skivar ner dem i en stekpanna/traktörpanna där du redan stekt upp ca 4 hackade vitlökar tills de blivit mjuka. Låt tomaterna koka sig mjuka och blanda med jämna mellanrum och passa på att mosa på tomaterna. Häll i en skvätt balsamvinäger när tomaterna är helt sönderkokta och låt syran balansera sig, tillsätt eventuellt en nypa socker och en större nypa salt. Detta är mums mums till grillat. Inte så förfärligt onyttigt heller..

De ugnsbakade grönsakerna bestod av potatis, sötpotatis, kålrot, morot och palsternacka. Dela i lika stora klyftor (kålroten i mindre för det tar längre tid för den) och lägg i en ugnssäker form och häll på rapsolja, flingsalt, kryddor till ditt gillande, såsom timjan, rosmarin, pepparmix.

Gino har jag tidigare beskrivit här i bloggen, men jag måste faktiskt hylla den sorbeten, flädersorbet var fantastiskt gott.. har på ngt vis inte varit så glasssugen i år, men detta var något som jag skulle kunna köpa och bara njuta av.. supergott..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0