Niklas mat..
Såg på Niklas mat idag och blev inspirerad att testa en ny sorts kaka.. Chokladkaka med rödbeta..
Snor receptet rakt av också.. verkar ganska spännande faktiskt..
Snor receptet rakt av också.. verkar ganska spännande faktiskt..
Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
|
![]() |
|
Gör så här:
Koka de små rödbetorna mjuka och gnugga av skalet när de svalnat. Finhacka chokladen. Skala de stora rödbetorna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda vetemjöl, farinsocker, kakao och bakpulver i en skål. Blanda ner den hackade chokladen. Smält smöret. Vispa ägget fluffigt och häll i mjölk och smält smör. Vänd i de rivna rödbetorna. Blanda ihop de torra och blöta ingredienserna till en smet.
Smöra och sockra 8 st ugnsfasta portionsformar eller använd stora muffinsformar. Fördela smeten i formarna och grädda på 200 grader i ca 12 min.
Dela de små rödbetorna på hälften. Innan servering pudras kakorna med florsocker och dekoreras med en halv rödbeta på toppen. Servera med en kula vaniljglass.Kommentarer
Trackback