Allt om mat
Jag gillar tidningen Allt om mat.. De har roliga recept att läsa, kul tester och sådant. Är dock lite tjurig på dem sedan testet med slickepotter, där det inte stod var man kunde köpa redskapen.. men jag har kommit över det nästan helt.. det är ju faktiskt 2,5 år sedan ;).
Jag har deras kokbok som gäller fisk och ur den så kör jag ganska ofta ett standard snabbrecept.. Het räkpasta. Man skalar räkorna, hackar massa vitlök och chili som man fräser utan att de tar för mycket färg, men blir mjuka.. Kokar pasta under tiden, ner snabbt med räkorna.. inte för länge i grytan för då kan de små rosa sakerna bli sega.. Riv en näve parmesanost under tiden och i med den samtidigt som du häller den nyavhällda pastan på de stekta räkorna. Behåll lite av pastavattnet och blanda med så blir det krämigare. Det är supermumsigt och superhett.. iof beror det på vilken chili man använder ;).
I söndags testade jag även ett nytt recept från det senaste numret av tidningen.. Fredagsfisk.. det var kokt torsk i ugn med en saffranssås på vin, saffran då givetvis, fiskfond/buljong och grädde.. jag gjorde mer sås än vad det står i receptet och valde att hälla den över fisken innan serveringen. Till detta serverades frästa champinjoner och lättfräst bladspenat.. mums så det består..
Jag har deras kokbok som gäller fisk och ur den så kör jag ganska ofta ett standard snabbrecept.. Het räkpasta. Man skalar räkorna, hackar massa vitlök och chili som man fräser utan att de tar för mycket färg, men blir mjuka.. Kokar pasta under tiden, ner snabbt med räkorna.. inte för länge i grytan för då kan de små rosa sakerna bli sega.. Riv en näve parmesanost under tiden och i med den samtidigt som du häller den nyavhällda pastan på de stekta räkorna. Behåll lite av pastavattnet och blanda med så blir det krämigare. Det är supermumsigt och superhett.. iof beror det på vilken chili man använder ;).
I söndags testade jag även ett nytt recept från det senaste numret av tidningen.. Fredagsfisk.. det var kokt torsk i ugn med en saffranssås på vin, saffran då givetvis, fiskfond/buljong och grädde.. jag gjorde mer sås än vad det står i receptet och valde att hälla den över fisken innan serveringen. Till detta serverades frästa champinjoner och lättfräst bladspenat.. mums så det består..
Kommentarer
Postat av: Karin
De heta räkorna ska jag testa!!! Låter gott!
Trackback