Syltad ingefära

Jag vet att jag anser att Jamie Oliver är lite av en husgud och ja, jag odlar en tomatsort som han rekommenderar.. men det var inte helt med mening då jag köpte den innan jag läste att det var en av de sorter som han tyckte var bäst. Jag tyckte mest att gula pärontomater lät riktigt roligt så jag ville testa och nu har jag 6 små plantor på väg upp..

Men en sak som Jamie förespråkar är syltad ingefära i efterrättspajer. När jag testade det i en äppel och björnbärspaj var jag lagom positiv. Jamie hade med det i sitt recept så mamma fick jaga rätt på en burk och så billigt är det inte, en liten burk för ca 35 kr st. Men jag tog i 1,5 ingefärabit som jag hackade ner fint samt lite av ingefärans sockerlag i den sockerlag som äpplena stod och kokade i. Det blev en superpaj.. Receptet på degen kommer..

Jag har även testat syltad ingefära i en rabarberpaj som jag även hade lite kanel i blev riktigt god.. Min granne berättade också att hon hade det i vaniljglass som de kryddat själva.. är säkert toppengott..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0