Snabbt, gott o enkelt recept

När jag blev inbjuden på mat hos mina grannar igår stod jag och lagade middag och valde att laga klart den och spara maten till idag. Så det jag gjorde är lite min egen variant av ett grundrecept som finns i Allt om mats fisk och skaldjursbok, Pasta med heta räkor. Receptet är beräknat på 1-2 portioner

Ingredienser:

1 röd chili

3-5 små vitlöksklyftor

2,5 nävar med små champinjoner

½ burk med räkor i lake, funkar självklart med färska eller frysta också

1 näve nyriven parmesanost alt Grand Pandano (den senare är billigare)

100-200 g pasta (beroende på hur hungrig man är)


Så här gör du:

Koka upp pastavattnet och börja hacka chilin och vitlöken i mindre bitar. Vill du ha mindre stark mat så plocka bort de vita väggarna i chilin samt kärnhuset. Pilla dig inte i ögonen när du gjort detta, byt från linser till glasögon innan hackandet börjar..
Börja stek upp vitlök och chili i rapsolja eller smör samtidigt som du kastar ner pastan i saltat kokande vatten. Hacka svampen och släng ner den och stek på den samtidigt som du river ner osten på ett rivjärn. När pastan är klar så låter du den rinna av, men inte helt utan det får gärna vara med lite vatten när du häller i det i vitlökschili svampröran. Blanda runt och släng på ost och räkor. Smaka av med ev salt och se till att det blir välblandat och att räkorna blir lätt varma. De får inte steka med för då blir det sega.

Ät och njut!!

I morgon blir det matlåda med makaroner och köttbullar som mamma skickat ner till mig, även det är mums..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0