Smulpaj

Som respons på den mindre bra pajen som jag fick på The old bull så väljer jag att presentera receptet på min favoritsmulpaj.

Ca 150 g Smör (inget margarin, finns inte på tapeten alls, om det inte råkar vara mjölkfritt pga allergi)

1-2 nävar mandel/nötter

1 dl kokosflingor

2-3 dl havregryn

1 dl vetemjöl

0,5-1 dl råsocker

2-3 msk moscavadosocker


Blanda samman ingredienserna så det blir smulor och det gör inte något om det blir mycket smulor, det är bara gott :).

Givetvis skall man smaka av med mer eller mindre socker, mandel/nötter är inget som är ett måste, utan det kan man ersätta med solros/pumpa/sesamfrön eller bara tillsätta mer havregryn. Vill man göra det mer nyttigt kan man givetvis byta ut havregrynen mot fiberhavregryn, mjölet mot dinkelmjöl. Sedan kan man ringla lite sirap på toppen innan den går in i ugnen för att göra det mer knäckigt. Kan då vara bra att dra in lite på sockret, men inte allt råsocker då det gör det lite knastrigt.

Detta funkar med både frukt och bär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0