Pasta med skinksås

Under många år var detta min paradrätt, alltså om jag skulle komma med i Hell's kitchen så var det som jag skulle laga i avsnitt 1 när Gordon smakar av maten. Idag är det mer en vardagsrätt, kan dock berätta att min syster önskade sig alltid pasta med skinksås till sin födelsedagsmiddag under många år..

Så nu ska jag släppa receptet fritt..

1-2 gul lökar

400 - 500 g champinjoner

500 g bog/skinka/kassler

ca 3 dl mjöl

0,5-2 dl grädde

2-3 msk vetemjöl

Vitpeppar/salt

Olja alt smör till stekning


Hacka lök, svamp o skinka. Börja steka upp löken tills den är genomskinlig och släng i svampen. Stek på tills den är lätt brun, alltså tills vätskan kokat in. Släng då på köttet o låt det steka på till det får lite färg. Pudra på mjöl och blanda in, häll på vätskan och låt det koka sig lite tjockt och så mjölsmaken försvinner, smaka av med salt o peppar. Koka pasta under tiden och fixa en sallad. Om man tycker såsen blir för ljus så kan man ha lite soja, men ta inte mycket salt då. Tänk på att rökt skinka är salt i sig och smaka innan du saltar.

Bon Appetité (med risk för rejält felstavning)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0