Middag hos grannarna
Blev igår helt spontaninbjuden på middag hos grannarna och vilken middag sedan. Jag blev väldigt positivt överraskad.
Det var älgstek med potatisgratäng och som efterrätt serverades panna cotta med hallon.
Älgen hade stekts i ugnen under mer än ett halvt dygn och var klar när den nådde 63 grader på insidan och sådant älgkött har jag aldrig ätit. Det var supermört och smälte på tungan. Älgen låg i en vinägrett på balsamvinäger, vitlök samt bacon och det var varvat med salladsblad. Jag glömmer säkert någon av ingredienserna men gott var det.
Till det serverades en potatisgratäng där skivorna var ganska tjocka men väl genomkokta i en blandning av matlagningsgrädde och vanlig grädde. Den innehöll även stora mängder vitlök vilket är ett måste i en god potatisgratäng. Som grädde på moset serverades en grönpepparsås som var lagom kryddad. Jag är inte alltid förtjust i grönpepparsås då den kan vara lite för grönpepprig.
Till detta serverades en sallad på blandade salladssorter, rödlök och tomat samt var dresserad i en vinägrett även den.
Panna cottan var gjord på grädde och gräddfil, något som jag själv aldrig provat. Det gjorde att den smakade som delikatessyoghurten från Arla. Det smakade mer som en vardagsefterrätt och var helrätt. Hallonen på toppen var odlade men ändå hade de smak av vildhallon vilket kändes lite udda då de verkligen var stora och påminde nästan om gelehallon..
Så min fundering handlar mer om vad jag ska bjuda igen med.. Ska bli kul att tänka ut något bra.
Det var älgstek med potatisgratäng och som efterrätt serverades panna cotta med hallon.
Älgen hade stekts i ugnen under mer än ett halvt dygn och var klar när den nådde 63 grader på insidan och sådant älgkött har jag aldrig ätit. Det var supermört och smälte på tungan. Älgen låg i en vinägrett på balsamvinäger, vitlök samt bacon och det var varvat med salladsblad. Jag glömmer säkert någon av ingredienserna men gott var det.
Till det serverades en potatisgratäng där skivorna var ganska tjocka men väl genomkokta i en blandning av matlagningsgrädde och vanlig grädde. Den innehöll även stora mängder vitlök vilket är ett måste i en god potatisgratäng. Som grädde på moset serverades en grönpepparsås som var lagom kryddad. Jag är inte alltid förtjust i grönpepparsås då den kan vara lite för grönpepprig.
Till detta serverades en sallad på blandade salladssorter, rödlök och tomat samt var dresserad i en vinägrett även den.
Panna cottan var gjord på grädde och gräddfil, något som jag själv aldrig provat. Det gjorde att den smakade som delikatessyoghurten från Arla. Det smakade mer som en vardagsefterrätt och var helrätt. Hallonen på toppen var odlade men ändå hade de smak av vildhallon vilket kändes lite udda då de verkligen var stora och påminde nästan om gelehallon..
Så min fundering handlar mer om vad jag ska bjuda igen med.. Ska bli kul att tänka ut något bra.
Kommentarer
Trackback