Fredagsmys eller man tager vad man haver
Fredagskväll och man känner sig helt död efter en vecka på jobbet.. Maten idag blev faktiskt hellyckad.. det blev en lyxig svampsås med pasta, till detta ett kroatiskt rödvin.. mums säger jag..
Svampsåsen:
1 lök av valfri sort, jag tog en rödlök för det hade jag hemma
1 handfull färska champinjoner
1 näve med torkade smulade trattkantareller
20 g gorgonzola
2 dl mjölk
1 msk mjöl
1-2 msk creme fraschie
1 skvätt balsamicovinäger
Pasta efter behag
Stek på lök o svamp, pudra över mjöl och blanda runt. Häll på mjölk, koka upp, tillsätt ost, creme fraschie, salt, peppar o vinäger. Smaka av! Häll över pasta och riv lite parmesan på toppen. Servera med sallad och gott vin!
Fredagsmys av rang!
Svampsåsen:
1 lök av valfri sort, jag tog en rödlök för det hade jag hemma
1 handfull färska champinjoner
1 näve med torkade smulade trattkantareller
20 g gorgonzola
2 dl mjölk
1 msk mjöl
1-2 msk creme fraschie
1 skvätt balsamicovinäger
Pasta efter behag
Stek på lök o svamp, pudra över mjöl och blanda runt. Häll på mjölk, koka upp, tillsätt ost, creme fraschie, salt, peppar o vinäger. Smaka av! Häll över pasta och riv lite parmesan på toppen. Servera med sallad och gott vin!
Fredagsmys av rang!
Kommentarer
Trackback