Gåsmiddag eller rättare sagt, aj min mage..

Så då var det dags, håret fixat, snygga kläder på och ögonskugga som kunde gjort Poison Ivy avundsjuk. Morbror hämtade mig och syster och sedan bar det av till Hurva. Hurva var klart bättre än fjolårets Ringsjöns Wärdshus. Det tyckte jag redan i fjol då vi inte fått plats på Hurva och minnena av dess äppelkaka vara riktigt frestande.

Hela tjocka släkten var där med morföräldrar ingift morbror och hans mor, bonuskusiner, kusiner, morbror, föräldrar och syster, förhoppningsvis känner ingen sig glömd som läser bloggen.

Precis som i ett tidigare inlägg så beskrev jag konceptet gåsmiddag med dess klassiska meny.

Förrätten var lite av en besvikelse, sparrissoppan smakade och kändes som den kom från påse, vilket är synd. Jag testade även svartsoppan och leverkorven som kom med den, men jag klarar verkligen inte mer än en sked. Det går inte, varken till smak eller koncistens..



Efter soppan och det tillhörande timjansbrödet så var det en lång paus med massa snack och skratt. Vi blev efter en stund ombedda att ta för oss av de kalla tillbehören, det fanns katrinplommon, inlagda äppel, gele, sallad och körsbärstomater.



Därpå följde gås och varma tillbehör i form av bland annat kål i alla de former, sås och timjanspotatis.



Därefter var jag så mätt att jag inte kunde röra mig, men då hade vi ännu inte ätit efterrätten. Är fortfarande alldeles för mätt för att orka skriva så mycket..



Jag vill tacka alla som bjöd, det vill säga min moster, morbror men framförallt mina föräldrar! Tack så mycket!

Kommentarer
Postat av: Karin

Ååååå så gott det såg ut! Har inte ätit gås på flera år nu.... Suck...

2010-12-05 @ 20:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0