Dagens rätt
Dagens lunch idag på jobbet bestod av provencalsk potatissoppa, grymt god.. men jag har känslan av att det var en anings för mycket grädde.. det försökte jag sedan bekämpa i gymmet med hjälp av kettlebells..
Men det som var kvällens stora matbegivenhet var ett nytt test. Jag fick en massa Stolta fjällskivlingar som min moster plockat och jag har funderar på vad jag skulle göra med dem. Fick tipset av mamma att panera och steka och jag ville ha ngt gott till det hela. Så efter år av gluttande på Hell's kitchen och deras produktion av ärtrisotto så var jag sugen på att testa det.
Risotton
Gjorde en klassisk grundrisotto;
En ½ stor hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl aborioris
5 dl hönsbuljong
1,5 dl riven parmesan
2,5 dl gröna ärtor (mjuka och mixade)
Fräs löken och vitlöken i smör tills de blir mjuka. Häll på buljongen i omgångar och låt det koka in. När riset är al dente så blanda i ärtmoset och blanda runt ordentligt. Dra risotton av plattan och blanda i osten.
Svampen
Panera svampen i ägg och rågmjöl, stek det sedan i rapsolja tills det får färg. Det går riktigt snabbt!
Ät och njut.. det var riktigt gott!!
Men det som var kvällens stora matbegivenhet var ett nytt test. Jag fick en massa Stolta fjällskivlingar som min moster plockat och jag har funderar på vad jag skulle göra med dem. Fick tipset av mamma att panera och steka och jag ville ha ngt gott till det hela. Så efter år av gluttande på Hell's kitchen och deras produktion av ärtrisotto så var jag sugen på att testa det.
Risotton
Gjorde en klassisk grundrisotto;
En ½ stor hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl aborioris
5 dl hönsbuljong
1,5 dl riven parmesan
2,5 dl gröna ärtor (mjuka och mixade)
Fräs löken och vitlöken i smör tills de blir mjuka. Häll på buljongen i omgångar och låt det koka in. När riset är al dente så blanda i ärtmoset och blanda runt ordentligt. Dra risotton av plattan och blanda i osten.
Svampen
Panera svampen i ägg och rågmjöl, stek det sedan i rapsolja tills det får färg. Det går riktigt snabbt!
Ät och njut.. det var riktigt gott!!
Kommentarer
Postat av: Pappa
Det var längesedan det kom något nytt,kanske stormen gjorde att all inspiration försvann
Trackback